Over ons

Beste toneelliefhebber,

Hoe is het met u? We zijn allemaal aangevallen door het coronavirus. Mensen werden ziek, ook in onze Wiptongroep. Er zijn 15.000 mensen overleden in België, wie de ernst van deze crisis niet inziet is al ziende blind.
We moeten voorzichtig zijn en ons wapenen tegen het virus, mondmasker dragen, handen wassen, afstand houden, lief zijn voor elkaar, gezond eten en drinken, voldoende slapen, niet veel zagen en klagen.

Ik kom net thuis en het regent. Door het tuinraam zie ik een prachtige regenboog. Ik ga even zitten om er van te genieten. De zeven kleuren, de vorm, een cirkelboog, de hemel en de aarde die elkaar raken. Ik denk dan altijd aan mensen die ons voorgingen in de dood en vraag mij af of zij een signaal naar ons sturen.
Na een paar minuten is de regenboog verdwenen, het regent niet meer, maar toch ben ik de rest van de dag gelukkig door het zien van zoveel kleurenpracht.

Nog nooit heb ik zoveel mensen ontmoet bij het wandelen. Af en toe mag ik met een negentigplusser wandelen in het kasteeldomein van Wippelgem. Wat een verademing, ruimte, groen, vogels, paarden en nu in tijden van corona mensen met honden.
Deze flaneer momenten in de open lucht zorgen voor een prikkeling van al onze zintuigen. Na zo’n geniet wandeling zijn we in een super luim. Onze neus heeft soms kou, maar ons hart is warm. Ik hoor hier van een viroloog dat wandelen helpt om uw weerstand op te bouwen. Wandelen heeft dus niets dan voordelen!!

Beste toneelliefhebber omdat we niet met de repetities mochten starten gaan de voorstellingen in maart 2021 niet door. Dit is voor u en voor ons spijtig maar noodzakelijk. We zien onszelf en u graag en willen daarom geen enkel risico lopen om u te besmetten. Stel u voor dat iemand zou overlijden aan corona na een toneelbezoek, dat zou pas een drama zijn.

Gans de Wiptonploeg wenst u als u braaf was een bezoek van de goede Sint toe, als u mooie kerstliederen zingt komt de kerstman zeker langs.
En… niet in het minst wensen we u een nieuw jaar vol hoop toe.
Zorg voor uzelf, zie anderen graag en tot volgend jaar.

Vriendelijke groet,

Debbaut Miet.

Wipton werd begin jaren ’90 in het leven geroepen door een handvol creatieve dorpsbewoners, die het tot hun taak hadden gemaakt de lokale culturele leemte in Wippelgem te vullen.

In de lente van 1994 bracht het jonge gezelschap zijn eerste productie, een dolkomische klucht, voor een paar honderd nieuwsgierige dorpelingen. Het werd een daverend succes.
Gesteund door de vele positieve en enthousiaste reacties, beslisten de Wipton-leden dat een tweede productie niet kon uitblijven…

Meer informatie over onze producties?

Wipton vzw.
Hageland 20,
9940 Evergem
E-mail
info@wipton.be
Volg ons op