Over ons

Beste toneelliefhebber,

De zomer zomert op zijn zomerst.

Soms is het een beetje te warm maar niet getreurd, in de schaduw onder een boom in een knus zetelken met een boek is het hemels. Zaligheid, reizen in je hoofd, langs verre landen met mysterieuze personages. Ik kan zeker nog ’t vijftig zomers lezen en dan heb ik misschien 1/1000 van de Evergemse bibliotheek gelezen. Ga eens langs in deze tempel van woorden, zinnen die hart en ziel met schoonheid vullen.

Naar jaarlijkse traditie hebben we in juni ons stalen ros afgestoft en zijn we, schaars gekleed, maar wel met klaksken en zonnebril naar de Vene gereden. De zonnecrème factor 50 was geen luxe want wij laaglanders zijn de zuiderse 30°C nog niet gewoon. In het wijndomein “Veense Glorie” kregen we van twee vrienden, Walter en Peter, een gepassioneerde uitleg over wijnstokken en het vinificatieproces. Deze mannen steken hun hart in 2300 wijnstokken die ze met kennersoog snoeien, sproeien, de druiven plukken en tot wijn maken. We leerden heel wat bij en na een proeverij, wit, rood, rosé en bubbels, reden we naar ’t Kramershoek voor een barbecue om onze innerlijke mens te versterken. Was het de warmte, de wijn, het bier, who knows, enkele wisten niet meer van welke parochie ze waren, één enkeling moest onder escorte naar huis gebracht worden.

De 11-juliviering in de Wippelgemse Moestuin, was een feest. Muzikanten met een dirigent die het beste uit hen puurde, een massa zangers, heerlijk is het om samen te zingen, de snaar van de ontroering werd flink aangeslagen. Dansen zit ons in het bloed en de vendelzwaaiers doen ons fier terugdenken aan ’t verleden. Onze Wippelgemse burgemeester, Roger, zette ons durpken als een parel op de kaart. Terecht want in ons durpken zijme ’t liefst van al!!

Wat zoen ze in Gent doen zonder getalenteerde Wippelgemnaren. De Melomanen brachten het stuk van Romain Deconinck ‘Mijn ferme Lady”. Antoine, Luc, Olga, Guy, Hilde, zorgden er mee voor dat het stuk een pareltje was. Onze Wippelgemse burgemeester moet opletten want wij zagen Luc Jacobs als burgemeester en Guy als koning Pol den tweeden. Pas op, ’t noaste jaar est kiezinge.

Thuisblijven, omdadde thuis zijt noemt nu “Staycation”.Gewoon om te zeggen, geniet met verwondering van zoemende bijen, zwaluwen die door de lucht scheren, bloemen die nooit verwelken, vogels die op de grond trommelen en zo “teken lutsen”, gewoon kijken ein glimlachen es machtig.

Beste toneelliefhebbers, drink veel water, rust goed, doe mee liefde wat dadde moet … ein tes oast kirmesse!!

Vriendelijke toneelgroet.

Debbaut Miet.

Wipton werd begin jaren ’90 in het leven geroepen door een handvol creatieve dorpsbewoners, die het tot hun taak hadden gemaakt de lokale culturele leemte in Wippelgem te vullen.

In de lente van 1994 bracht het jonge gezelschap zijn eerste productie, een dolkomische klucht, voor een paar honderd nieuwsgierige dorpelingen. Het werd een daverend succes.
Gesteund door de vele positieve en enthousiaste reacties, beslisten de Wipton-leden dat een tweede productie niet kon uitblijven…

Meer informatie over onze producties?

Wipton vzw.
Hageland 20,
9940 Evergem
E-mail
wipton@telenet.be
Volg ons op