Over ons

Beste toneelliefhebber,

Vree goed nieuws, de Wiptonners beginnen te repeteren op 31 oktober aan het stuk “RARE GEVALLEN”. Het is een komedie van G. Batson. Voor de regie doen we beroep op Wim Depuydt. De drie eerste weekenden van maart voeren we deze komedie enthousiast voor u op.

Een hartverwarmende kermismaandag, met eerst een eredienst waar we alle overledenen van het afgelopen jaar herdachten. Zij kregen een naam waardoor we positief aan hen dachten. Sommige vernoemden zaten hier vorig jaar nog in Wippelgem kerk, belangrijk dat we met onze overledenen contact houden en hun laten meevieren op de kermis.

Na de eredienst trokken we met den troep naar ons kasteel. De vrouwen in ‘t lang, de mannen in pitteleer. En… de reuzen Wippula, Brunhilde, Wilfried en Malau, onmisbaar in Wippelgem.

Toe Marleen ein Norbert genoten we van een smeringe, drank in overvloed, want we hadden al gans de weg gezongen. Tons langs de Grote Zwier ein voort naar de molen.

Het jubileumfeest van de Lochte Wippelgemnaren mee gezangen van de Rozenen Chambrans was ludiek, uniek ein hartverwarmend.

Van al dat zingen en drinken kregen we honger en een virken aan ’t spit mee groensele ein bier was deugddoend. Om ’t kirmissen af te sluiten een citaat van onze burgemeester: “De Wippelgemnaren zijn blijkbaar tevreden mensen. Het is immers de woonkern met de minste klachten.”

Ik heb hier al een paar emmers kastanjes geoogst. Ik zal er een aantal ontbolsteren, koken, pureren met wat boter en room en paddenstoelen toevoegen. Afwerken met wat peterselie en een gepocheerd eitjen of twee. Meer moet dat niet zijn. Of… toch nen donkeren Augustijn uit de kelder past er zeker bij.

De reinetten bleuzen in de bakjes en wachten om gescheld en tot moes verwerkt te worden. Een bloewuste roept uit de frigo: “daar passe kik bij”. Natuurlijk een in goeie boter gebakken petoiterken ein nen export uit de kelder roept: “’k doe ook mee”.

De warme herfstwind slaat ons om de oren, geniet ervan…

Vriendelijke toneelgroet.

Debbaut Miet.

Wipton werd begin jaren ’90 in het leven geroepen door een handvol creatieve dorpsbewoners, die het tot hun taak hadden gemaakt de lokale culturele leemte in Wippelgem te vullen.

In de lente van 1994 bracht het jonge gezelschap zijn eerste productie, een dolkomische klucht, voor een paar honderd nieuwsgierige dorpelingen. Het werd een daverend succes.
Gesteund door de vele positieve en enthousiaste reacties, beslisten de Wipton-leden dat een tweede productie niet kon uitblijven…

Meer informatie over onze producties?

Wipton vzw.
Hageland 20,
9940 Evergem
E-mail
wipton@telenet.be
Volg ons op