Over ons

Beste toneelliefhebber,

Zeer goed nieuws, begin november beginnen we met volle moed aan de repetities.

Op 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17 en 18 maart spelen we voor u: “Bommen in de Barak”. We hebben goesting want het is lang geleden dat we uw ogen zagen blinken, dat we u hoorden gniffelen of luid lachen, dat we moe maar erg tevreden het gordijn zagen dichtgaan en nog even nagenoten van uw applaus.

Dit jaar geen huis aan huis verkoop van de inkomkaarten maar op vrijdag 13 januari van 15.00 uur tot 20.00 uur, op zaterdag 14 januari van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 15 januari van 09.00 uur tot 12.00 uur bent u welkom in zaal ‘De Molen’ om uw kaarten te kopen. Betalen kan elektronisch. Verdere info volgt later nog.

Twee egels genieten van de gevallen appelen. Ons kat wil kennis maken maar de egels rollen zich in een bol. Een aanraking met zijn poot is een teken voor de aftocht. U voelt, lieve lezer, dat niet alle dieren van een streelke houden. Ik heb ondertussen met wat afgevallen bladeren en takjes voor een egelverblijfje gezorgd. Ik denk dat deze prikbeestjes er niet onmiddellijk gebruik  van zullen maken gezien de zomertemperaturen waar we nu van kunnen genieten.

Op zondag 18 december om 18.30 uur is er een Winteravond in Wippelgem. In de kerk zullen WIPTON samen met de fanfare ‘Willen is Kunnen’ en lokale muzikanten het beste van zichzelf geven om u een warm en vreugdevol hart te bezorgen. De inkom is 5 €, kaarten reserveren bij Miek De Cokere tel. nr. 09/357.52.16.

Ongelooflijk, maar ik zit hier buiten op de bank te schrijven. De kastanjebolsters vallen met een dof plofje in het gras. De rode appelen schitteren in de zon. Een paar appelen zal ik oprapen voor appelmoes. En peerkes zal ik koken met wat citroen en kaneel om in bokaaltjes te bewaren en op te eten bij een lekkere “fricandon”. De kweeperen moeten geborsteld worden, gespoeld, gesneden, gekookt en door een neteldoek om van ’t sap gelei te maken. Heerlijk bij wildpaté.

Ik geniet van de herfstkleuren, de tintelende zon, de kat die wat streelkes wil. Heerlijk weer en als het kouder wordt ga ik genieten van een toast met paté en kweeperengelei en… een glaasje wijn.

Beste toneelliefhebbers, geniet met familie en vrienden en weet, we wonen in een land van melk en honing.

Tot ziens,

Debbaut Miet.

Wipton werd begin jaren ’90 in het leven geroepen door een handvol creatieve dorpsbewoners, die het tot hun taak hadden gemaakt de lokale culturele leemte in Wippelgem te vullen.

In de lente van 1994 bracht het jonge gezelschap zijn eerste productie, een dolkomische klucht, voor een paar honderd nieuwsgierige dorpelingen. Het werd een daverend succes.
Gesteund door de vele positieve en enthousiaste reacties, beslisten de Wipton-leden dat een tweede productie niet kon uitblijven…

Meer informatie over onze producties?

Wipton vzw.
Hageland 20,
9940 Evergem
E-mail
wipton@telenet.be
Volg ons op